به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد محمدجواد استادی، پژوهشگر مطالعات فرهنگی و مشاور مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، در همایش «هماندیشی ملی بازخوانی مفهومی مکتب هنر رضوی» که در سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در این راستا که خودش را مجموعهای مسئلهمحور تعریف کرد، حدود سه سال پیش تصمیم گرفتیم که کلیه کنشها و فعالیتهای اجرایی حق سازمان نفرات خودش را با مسئلهای که در برابر آن ماموریت داشت آن را حل کند، متناسب کنیم.
وی در خصوص مهمترین وظیفه یک موسسه، بیان کرد: مهمترین وظیفه یک موسسه امتداد بخشیدن اجتماعی زیارت به وسیله زبان هنر است، اینکه چگونه بتوانیم مفاهیم والای وابسته به حوزه زیارت، فرهنگ رضوی و اندیشه و سیره حضرت رضا(ع) را در زندگی مردم جاری کنیم یک امر بسیار مهم است.
استادی ادامه داد: ابتدا این موضوع را تبدیل به مسئله کردیم و پس از گفتوگوهای فراوان ایدهای تحت عنوان مکتب هنر رضوی بیان شد که این ایده به دنبال این است تا در نهایت مدلی را برای تحقق فناوری این مفاهیم از جنبههای انتزاعی به جنبههای ملموس پیدا کند
وی تصریح کرد: اولین مرکزی که به ما دست همراهی داد و کمکهای بسیار شایانی در جلو بردن این ایده داشت دانشگاه هنر ایران بود که تفاهمنامه اولیهای برای مدت سه سال امضا شد و سپس دائم شد. قراردادی نیز اخیرا بین این دو مجموعه تنظیم شده و این قرارداد قرار است از پژوهشهایی که در کشور در حوزه مکتب هنر رضوی اتفاق میافتد، حمایت کند.
در ادامه امیرمهدی حکیمی، مدیرعامل مرکز آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی اظهار کرد: مکتب هنر رضوی مکتبی است که میتوان آن را از دو منظر نگاه کرد، به آن پرداخت و پیرامون آن بحث کرد. از یک منظر این مکتب شبیه به مکاتب هنری است که در جهان از پس خلق آثار هنری به وجود آمدهاند، بسیاری از مکاتب هنری گذشته اینگونه است که هنرمندانی آثاری را خلق کردند و پس از آن با بررسی آن مجموعه آثار به این مکتب رسیدیم.
حرم مطهر رضوی بیمانندترین گنجینه هنری اسلام است
وی ادامه داد: در جوار مضجع شریف حضرت رضا(ع) هنرمندان زیادی در جهان اسلام آثار فاخر و زیبایی را خلق کردند و شاید بتوان آن را بیمانندترین گنجینه هنری جهان اسلام دانست.
حکیمی افزود: مکتب هنرهای رضوی از زاویه دیگری شبیه مکاتب هنری معاصر جهان است؛ مکاتبی که از دل اندیشهها برآمدهاند و ما با اندیشهای مواجه هستیم که سخنان و سیره حضرت رضا(ع) و مفاهیم دینی است. باید تفکر کرد که چگونه میتوان زیباییهای سخنان حضرت رضا(ع) را به زیباترین زبان و زیباترین وجه به جامعه منتقل کرد.
وی تاکید کرد: این امر مهم ممکن نخواهد شد، مگر آنکه به زبان هنر آن را بتوان انتقال داد و این هنرمند است که میتواند به زیباترین وجه زیباییهای کلام معصومین را به جامعه منتقل کند.